З 2022 року в Харкові не відремонтували жодного укриття в школах

86 з них потребують ремонту.

На ремонт укриттів немає коштів.

Минулого року у Харкові не реконструювали жодного укриття у закладах загальної середньої освіти. Зараз ремонту потребують 86 таких укриттів. Однак коштів міськрада не дає. Про це стало відомо з відповіді департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Харківської міської ради на запит Сергія Прокопенка, опублікованій на порталі «Доступ до правди».

«За інформацією департаменту освіти, реконструкція укриттів в закладах загальної серед освіти не здійснювалася та інвестиції на вищевказані заходи не виділялися. Кількість укриттів в закладах загальної середньої освіти, які потребують ремонтних робіт, складає 86 одиниць. Проєктно-кошторисна документація на зазначені об’єкти не виготовлялася через відсутність коштів», — сказано у відповіді.

Укриття, розташовані в будинках на території Харкова, ремонтували. Це був поточний ремонт, який передбачав усунення аварій.

«За інформацією департаменту житлово-комунального господарства Харківської міської ради, у 2022 році на замовлення департаменту виконано поточний ремонт по усуненню аварій в житловому фонді, а саме підвальних приміщень 1570 одиниць житлових будинків як найпростіших укриттів», — розповіли у департаменті по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Харківської міськради.

Як писав KharkovNEWS.info, у ліцеї в Харківській області облаштують укриття за три мільйони гривень. Управління освіти Чугуївської міської ради уклало угоду з фірмою підприємця Олега Голуба щодо проведення капітального ремонту та облаштування найпростішого укриття у підвальному приміщенні Чугуївського ліцею №6 ім. тричі Героя Радянського Союзу І.М. Кожедуба.

Джерело

Новости Харькова